Dela den här sidan

Knappt 10 minuters promenad från lägenheten ligger Villamartín Plaza. Här finns ca 15-20 restauranger i tre plan med varierande utbud. Finns det barn med i sällskapet föreslår jag en av restaurangerna en halv trappa ner. Här kan barnen springa helt fritt på torget medan föräldrarna äter färdigt i lugn och ro. Här finns flera mindre butiker, mäklarföretag och en bankomat.  Under sommaren sjuder Plazan av liv från tidig dag till sent inpå natten. Se kartan nedan - blå markeringen visar Valentino Golf/lägenheten och den röda Plazan.

Karta över närområdet


Karta över närområdet. Promenaden ner till Plazan börjar hemma i Valentino Golf, blå-markerat, gatan ner och genom golfbanan (Villamartín Golf), i rondellen tar vi höger och ser då Plazan hundratalet meter ner, vid den röda pricken på kartan. Till La Zenía Boulevard tar man bilen (ca 400 gratis parkeringsplatser) och likaså till La Zenía Beach. Också här är det gratis att parkera överallt på gatorna.

Karta över närområdet. Promenaden ner till Plazan börjar hemma i Valentino Golf, blå-markerat, gatan ner och genom golfbanan (Villamartín Golf), i rondellen tar vi höger och ser då Plazan hundratalet meter ner, vid den röda pricken på kartan. Till La Zenía Boulevard tar man bilen (ca 400 gratis parkeringsplatser) och likaså till La Zenía Beach. Också här är det gratis att parkera överallt på gatorna.


La Zenía Beach - med fantastiska strandpromenader åt bägge håll!

https://www.evergren.se/strandguide/str%C3%A4nder-i-omr%C3%A5det 


La Zenía Beach med en av strandrestaurangerna. Den fantastiskt fina sanden är grym att såväl promenera som leka i.

La Zenía Beach med en av strandrestaurangerna. Den fantastiskt fina sanden är grym att såväl promenera som leka i.

Restaurante la Mirada vid Zenía Beach.

Restaurante la Mirada vid Zenía Beach. Här äter vi ofta, ofta lunch.

Underbara strandpromenader såväl öster- som väster-ut börjar vid La Zenía Beach!

Väljer du att gå österut löper strandpromenaden i varierande terräng. Börja med att gå till vänster vid beachen, Paseo del Mar, och promenera backen upp ca 500 meter förbi hotellet, Servigroup La Zenía, för att sedan vika in på strandpromenaden vid gatu-caféet på toppen. Promenaden går en bit upp från havet, ömsom på smala gångstråk ömsom lite bredare. Du kommer att passera två beacher inom 20 minuter, Playa Flamenca och Playa Cala Estaca. Fantastisk närkontakt med havet och underbar utsikt. Kan även rekommenderas som kvällspromenad när det börjar bli svalare. Vi kan rekommendera en paus för lunch eller softdrink på någon av restaurangerna intill platån vid Cala Mosca. Det är värt att nämna att det kan vara lite knaggligt att gå här med barnvagn även om det är fullt möjligt.

Väljer du att gå västerut, åt höger på strandpromenaden:

Starta innan du ätit frukost. Vik av till höger sett med beachen framför dig, passera nästa beach, Playa de la Cala Capitan, och fortsätt promenaden i ca 20-25 minuter, passera Cabo Roig Destacamento militärbyggnad. Fortsätt en liten bit till och gå nedför backen för att inta en riktigt spansk frukost i hamnbaren vid Marina Cabo Roig. Avnjut frukosten samtidigt som du tittar på båtarna och njut av riktigt gott kaffe, croissant med smör och ett glas färskpressad jucie. Styrkt går du sedan tillbaka med lätta steg till La Zená Beach där du parkerat bilen! Vi rekommenderar även den här promenaden framåt kvällningen, att se solen sakta sjunka och himlen färgas rosa i horisonten är magiskt!


La Flamenca Beach en söndag i början av december 2018.

Östra promenaden till vänster: Beach Cala Estaca i början av december 2018.

Västra promenaden till höger: Välförtjänt frukost i fina marinan i Cabo Roig

Platån mellan Estaca och Mosca Beach, här tar stranspromenaden slut och bersstigarna tar vid. På gaveln till den större byggnaden vid platån finns två restauranger för den som vill förfriska sig eller ta en lunch innan promenaden tillbaka. Den engelska restaurangen Surfers Bar & Grill, serverar rejäla portioner.

Östra promenaden: vid platån mellan Estaca och Mosca Beach, tar stranspromenaden slut och bersstigarna tar vid. På gaveln till den större byggnaden vid platån finns två restauranger för den som vill förfriska sig eller ta en lunch innan promenaden tillbaka.  Den engelska restaurangen Surfers Bar & Grill, serverar rejäla portioner! Orkar du så går du vidare ända till Punta Prima, kanske tar en öl på fin restaurangen vid promenaden innan promenaden tillbaka. Bra jobbat att gå hela vägen!

Strandpromenaden västerut, från Zenía Beach räknat till höger, börjar stenbelagd för att en bit bort övergå till trampad jord längs med det röda berget. Bilden tagen en tidig kväll i december när solen börjat dala. Sanslöst vackert!

Västra promenaden: Från Zenía Beach sett till höger. Här är promenaden stenbelagd för att en bit bort övergå till trampad sandjord längs med det röda berget. Promenaden går hela vägen förbi Cabo Roig och fortsätter bort till beachen i Campoamor där det finns flera utmärkta restauranger att få en lunch eller förfriskning på. Bilden tagen en tidig kväll i december när solen börjat dala. Sanslöst vackert!

Efter ett par minuter på den stenlagda promenaden möts du först av den här lilla fantastiska stranden - vår favorit Playa de la Cala Capitán - med två mindre beacher, en på var sida av den lilla ön Isla del Escullano. Här finns också en super, supertrevlig strandbar. Mycket prisvärd och serviceminded personal. Baren håller öppet från tidig morgon till sen kväll.

Efter ett par minuter på den stenlagda promenaden möts du först av den här lilla fantastiska stranden - vår favorit Playa de la Cala Capitán - med två mindre beacher, en på var sida av den lilla ön Isla del Escullano. Se kartan nedan. Här finns också en super, supertrevlig strandbar. Mycket prisvärd och serviceminded personal. Baren håller öppet från tidig morgon till sen kväll.

Strandpromenaden leder förbi marinan och beachen i Cabo Roig. Gör du den här promenaden på morgonen så är det underbart att inta frukosten på baren i marinan samtidigt som du beskådar båtarna av varierande storlek. Fortsätter du vidare västerut hamnar du så småningom i Campoamor. Bra jobbat! 

Genom Villamartín löper milslånga turkosa kanaler och parallellt med dem en väg som ska vara bilfri, även om det händer att det passerar en och annan bil, vi är ju i Spanien.

Genom Villamartín löper milslånga turkosa kanaler och parallellt med dem en väg som ska vara bilfri, även om det händer att det passerar en och annan bil, vi är ju i Spanien...

Så lyxigt att promenera eller cykla utmed kanalerna. Tyst och fridfullt - som balsam för själen.

Så lyxigt att promenera eller cykla utmed kanalerna. Vill du ta en riktig långpromenad går det fint att gå ända till grannbyn San Miguel de Salinas, äta lunch och gå hem eller ta en taxi...

 

Aquopolis Torrevella vattenland nära Torrevieja.
För alla åldrar. Öppet från kl 12:00 under juni—augusti.

 

Spela bowling i La Zenía Boulevard

Tävla med hela resesällskapet!


Villamartín Plaza - bl a 15-20 restauranger från pub-mat till fine dining, mäklare, frisör och miniköpcentrum


Knappt 10 minuters promenad från lägenheten ligger Villamartín Plaza. Här finns ca 20-25 restauranger i tre plan med varierande utbud. Finns det barn med i sällskapet föreslår jag en av restaurangerna en halv trappa ner. Här kan barnen springa helt fritt på torget medan föräldrarna äter färdigt i lugn och ro. Här finns flera mindre butiker, mäklarföretag och en bank med bankomat, Caixa Bank. I souterrängplan utmed gatan, ligger en mindre livsmedels-butik som har det mesta. Manuell chark, frukt o grönt, mejeriprodukter, kemisk-tekniska produkter och givetvisl vin, öl och även starkare drycker för de som önskar köpa sådant. Under högsäsong är butiken öppen alla dagar i veckan med mycket generösa öppettider. Entrén är rakt under

Milslånga turkosa kanaler - perfekta för cykelturer och promenader!Exempel på aktiviteter i Cabo Roig beach
Gå padel-kurs hyr padelboard, spela volleboll, hyr trampbåt eller hyr en motorbåt av varierande storlek  


 

Kör Gocart på Go Karts Ciudad Quesada Rojales

För alla åldrar. Öppet från kl 12:00 under juni—augusti.