En fantastisk upplevelse i det klara vattnet och en grymt bra träning av hela cooren utlovas det här glada gänget!!!

Testa många olika vattenlekar med Mar⚓time i Campoamor, Cabo Roig !

Zenía Boulevard Köpcentrum med något för alla!

Ett av Spaniens största köpcentra med 150 butiker, restauranger och caféer i två plan. Här finns det mesta man kan tänkas behöva. Butiker med ett varierat utbud av kända och mindre kända varumärken i prislägen från tämligen exklusivt till riktigt billigt. Ett axplock av vad som bjuds: stormarkanden Alcampo, kläder, inredning, teknik, apotek, parfymeri, nyckelservice, fastighetsmäklare, bowlinghall, lekland, optiker mm mm. 

Tag med badkläder till barnen så de kan bada i torg-fontänerna medan du tar en paus och dricker en kopp capuccino eller varför inte en svalkande San Miguel. 

400 gratis parkeringsplatser i såväl garage som utomhus. Gratis wifi överallt. 

Öppet alla dagar i veckan. Butikerna juli-augusti 10-23, övriga månader 10-22. Restaurangerna juli-augusti 10:30- 01:30 Övriga månader 12-23. Enstaka söndagar stängt.

Telefon: +34 966 761 530.

Kvällsunderhållning för de större medan de mindre passar på att ta ett kvällsdopp i fontänerna. Restaurangerna skymtar på balkongen.

Kvällsunderhållning för de större medan de mindre passar på att ta ett kvällsdopp i fontänerna. Restaurangerna skymtar på balkongen.

Med tanke på att Zenía Boulevard rymmer ca 150 butiker är det skönt att få lite guidning om åt vilket håll man ska gå.

Med tanke på att Zenía Boulevard rymmer ca 150 butiker är det skönt att få lite guidning om åt vilket håll man ska gå.

På Zenía Park 1 våning upp finns såväl spel som lekland.

På Zenía Park 1 våning upp finns såväl spel som lekland.

Efter fler timmars strosande kan det finnas behov av att besöka en toalett. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Allt här i Zenía Boulevard är så fräscht och välsstädat, tom fågelkvitter tonar försiktigt ut genom högtalarna.

Efter fler timmars strosande kan det finnas behov av att besöka en toalett. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Allt här i Zenía Boulevard är så fräscht och välsstädat.

Happening för de ännu inte vuxna.

Happening för de ännu inte vuxna.

Givetvis finns underhållning även för de ännu inte vuxna. 

Restaurangerna ligger nästan alla en våning upp dit du tar dig via rulltrappa eller vanlig trappa.

Restaurangerna ligger nästan alla en våning upp dit du tar dig via rulltrappa eller vanlig trappa.

På Zenía Park 1 våning upp finns även en bana med radiostyrda bilar.

Tröttnat på att strosa bland butiker och restauranger? Spela en bowlingmatch och se vem som har orken att vinna över gänget.

Tröttnat på att strosa bland butiker och restauranger? Spela en bowlingmatch och se vem som har orken att vinna över gänget.

Testa Padelboard i Cabo Roig med Sun Sea Adventures!

Just den här filmen visar en yogalektion på padelboard vid playan i Cabo Roig. Men det finns givetvis vanliga padelboard-kurser.

Sun Sea Adventures hyr ut padelboards 10:00-19:00 och har padelklasser kl 10:00, 11:00 och 12:00.

En fantastisk upplevelse i det klara vattnet och en grymt bra träning av hela cooren utlovas det här glada gänget

Se hela utbudet på  https://martime.es/


Den rosa saltsjön strax norr om Torrevieja

Ta ett bad i den rosa saltsjön

Det ligger två saltsjöar i Torrevieja och att bada i saltvattnet är som ett naturligt spa. Den större saltsjön heter Salinas de Torrevieja och den mindre Salinas de la Mata. I den större utvinns salt som exporteras till hela världen. I den andra, som ligger i ett naturreservat, är det tillåtet att bada. Att smörja in sig med leran som ligger i vassen och sedan lägga sig och flyta i det rosa vattnet är en upplevelse. Vattnet lär vara hälsosamt för huden, lungor, leder och om du har astma. Att vattnet är rosa beror på en bakterie som finns i vattnet och när flamingos äter av de saltälskande rosa räkorna som lever i sjön - så blir deras fjädrar också rosa.

Saltsjöarnas innevånare: rosa flamingos.

Saltsjöarnas innevånare: rosa flamingos.

La Marina Camping & Resort

Här finns något för alla åldrar. Vatten- och lekland, spelplaner, spa, restauranger mm.
Ligger ca 2 mil norr om Torrevieja.

Torrevieja Stad

Torrevieja är en stad och en kommun i provinsen Alicante i södra Spanien med drygt 102 000 innevånare. Torrevieja blev administrativt en stad den 3 mars 1803 när kung Carlos IV gav sitt godkännande om att låta Torre-viexa ta över saltproduktionen som tidigare tillhört de kungliga saltsjöarna av La Mata. 

Staden är en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur, historia och invånarnas härliga livsstil. Stadens sandstränder hör till de bästa i Spanien.

Exempel på vad du kan göra på sjön i Torrevieja

Båtturer utgår från hamnen i Torrevieja.

Båtturer utgår från hamnen i Torrevieja.

Varje dag lämnar minst en katamaran Torreviejas hamn för att ta sig till Tabarca-öarna, som en gång var tillflyktsort för pirater. Under ersan hinner du också se de övriga öarna i området.

Varje dag lämnar minst en katamaran Torreviejas hamn för att ta sig till Tabarca-öarna, som en gång var tillflyktsort för pirater. Under resan hinner du också se de övriga öarna i området.

Boka på webben: https://www.viator.com/sv-SE/tours/Torrevieja/JET-SKI-RENTAL-IN-TORREVIEJA/d27761-8661P2

Lördagar - Marknaden bakom Zenía Boulevard i december.
Boka på webben:  https://www.viator.com/sv-SE/tours/Torrevieja/JET-SKI-RENTAL-IN-TORREVIEJA/d27761-8661P2
Dykkurser, fiskutflykter och delfinsafaris mm kan bokas nere i hamnen.

Dykkurser, fiskutflykter och delfinsafaris mm kan bokas nere i hamnen.

Runt Villamartín finns det gott om marknader att besöka, det pågår minst en marknad per dag i närområdena. På lördagar har vi en egen marknad hemma bakom Zenía Boulevard. Då stänger man ner en gata två kvarter bortom köpcentret. Planerar du att komma hit med bil så lär du vara tidig om det ska finnas en chans att hitta en parkeringsplats.

OBS det är fortfarande sällsynt att marknadsstånden tar kort - kom därför ihåg att ta med kontanter!!

Onsdag - Sväng vänster in till San Miguel från stora vägen, kör en liten bit så ser du de iordningställda parkeringsplatserna på vänster hand, följ strömmen. Ett plus är att stadens restauranger har offertas för att locka marknadsbesökare. Den här hyfsat matiga tapastallriken serveras för 3 euro inkl öl/vin.

Inget besök i Spanien utan att besöka minst en Marknad

Lördagar - Marknaden bakom Zenía Boulevard i december.

Onsdag - Marknad i San Miguel. Här säljs galet prisvärda grönsaker. 

Ett axplock av de marknader som finns i närområdet. Närmast, näst Zenía Boulevard, är marknaden i San Miguel på onsdagar.

Ett axplock av de marknader som finns i närområdet. Närmast, näst Zenía Boulevard, är marknaden i San Miguel på onsdagar.

Alicante stad

Alicante med sin drygt 3 000 år gamla historia, lämningar efter olika civilisationer, spansk kultur och arkitektur är staden en livlig blandning med stora kontraster. 

Shopping: Här finns något för varje smak, alla stora kedjor finns representerade i en salig  blandning med affärer av vitt skilda slag, allt mellan lyx till mindre alternativa butiker. I området kring Avenida Maison Nave hittar du allt. Ett tips är också gågatan Calle de Castaños och angränsande smågator där du hittar mängder med spännande skoaffärer. Spanien är ju känt för sitt enorma utbud av skor. Lite övrallt i stan finns shoppingcenter med s åväl affärer, erstauranger som nöjesaktiviteter. Missa inte den livliga marknaden Mercado central där du hittar allt från färsk fisk och kött till frukt och söta desserter. Det finns också mindre utomhusmarknader där man säljer färska råvaror och lokalt procuerad mat. 

Mat: Här finns fantastiska restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur, korv och  kött. Den kanske främsta maträtten i regionen är paellan tillsammmans med olika typer av risrätter. När namnet "Arrocería" står utanför en restaurang är det ett bevis för att man serverar just hemlagade risrätter av olika slag. Lunchtid i Alecante är mellan 14-16 då de flesta restauranger serverar menú de dias, (dagens rätt) och består av förrätt, huvudrätt, dryck och efterrätt eller kaffe. Kanske med ett glas vin eller en svallkande caña (liten fatöl). Middag äter man runt 21-22. 

Muséum: I Alicante finns flera konstmuséer, bland andra är Museo de Fogueres mycket populärt med sina magnifika nintos (trästatyer) vilka används under fiestan Fogueres och är en av årets höjdpunkter i stan. Här finns mängder med dräkter, fotografier och traditioner att lära mer om. Ett perfekt muséum för barnfamiljen!

Konstmuséet MaCa ligger i Alicantes äldsta byggnad som med sin barockarkitektur och historia från 1600-talet uppvisar en helt unik miljö. Muséet, på 4 700 m2, visar en enorm samling konst. Det mesta donerat av Spaniens mest kände konstnär Eusebio Sempere.

Gravina är ett annat konstmuséum där allt från medeltida- till nutida konst finns representerad.  

Katedraler: I Alcantes gamla kvarter ligger katedralen San Nicholas med anor från 1400-talet. En klosterdel från 1600-talet tillhörande katedralen ligger strax intill.

Santa María Basilica är byggd i typiskt gotisk stil under 1300-talet. Det unika med basilikan är att man under 1700-talet slutförde byggnaden genom att ge den klassiska detaljer i såväl barock- som rokokostil. 

Nattlivet: Alicante erbjuder ett högst varierat nattliv. Utekvällen börjar sent. Klubbar med dansgolv brukar öppna vid midnatt, men då är det ganska tomt. Lokalbefolkningen dyker inte upp förrän framåt 01-02. Nattlivet kompenserar med att hålla igång länge, få klubbar stänger innan 05. 

Santa Barbara Castle vakar över Alicante.

Santa Barbara Castle vakar över stan.

Restaurang- och cafélivet frodas.

Restaurang- och cafélivet frodas.

Och likaså gör nattlivet.

Och likaså gör nattlivet.

La Manga, Murcia, en landtunga ca 22 km lång 200 m bred och lagunen Mar Menor.

La Manga kallas de landtunga som sträcker sig ut i Medelhavet vid Murcias kust. Innanför landtungan formas lagunen Mar Menor. Tack vare den minimala passagen mellan Medelhavet och lagunen är vattnet mycket rikt på jod och salt, känt för sina hälsosamma effekter. Medeldjupet i lagunen är 7 meter vilket gör att det går att bada i vattnet i princp hela året. Den södra delen av landtungan tillhör Cartagena kommun och den norra San Javier. Längs La Manga finns fina promenadstråk och långa, härliga sandstränder. I och med att landskapet är så pass ovanligt och vattnet så lugnt passar det utmärkt för naturälskare, barnfamiljen och vattensportentusiaster. Här fins givetvis också restauranger, barer, lekplatser mm.

Fantastiska sandstränder
på bägge sidor
om La Manga.

För att se video, klicka på länken nedan:


La Manga del Mar Menor, Cartagena, Spain 🇪🇸 | 4K Drone Footage - YouTube

Archenas med varma källor och Spa

I Archena ligger ett underbart Spa där man kan bada i pooler (både inom- och utomhus) med vatten från de heta källorna i närheten. Helt underbart att ömsom ligga i en pool med jetström för att därefter kliva ner i en bubbel- eller massagepool. För att få bada här krävs att man bär badmössa. Har du inte någon egen så går det bra att köpa en på plats. När hungern gör sig påmind är det enkelt att slinka in på restaurangen och äta en bit mat.

I Archena ligger ett underbart Spa där man kan bada i pooler (både inom- och utomhus) med vatten från de heta källorna i närheten. Helt underbart att ömsom ligga i en pool med jetström för att därefter kliva ner i en bubbel- eller massagepool.
För att få bada här krävs att man bär badmössa. Har du inte någon egen så går det bra att köpa en på plats. När hungern gör sig påmind är det enkelt att slinka in på restaurangen och äta en bit mat.

Bodegas Viña Elena i Jumilla ovanför Murcia
- väl värd ett besök

Viñja Elena rundades 1948 av farfar Francisco och är nu inne på tredje generationen vinproducenter genom systrarn Elena och Emi Pancheco.

Den dominerande druvsorten är Monastrell som frodas i området tack vare tre grundläggande krav: kombination av druvsorter, jordsammansättning och klimat, som är synonymt med kvalitet. Det är den perfekta anpassningen av druva till marken som producerar en liten mängd druvor, av oöverträffad kvalitet.

Nu har man har utökat sitt sortiment på Viñja Elena med egen produktion av såväl fina olivoljor som mandlar av mycket hög kvalité.

För bokning av olika turer, luncher och provsmakningar se
https://vinaelena.com/enoturismo-visita-bodega-jumilla/  för tider och priser.

Till lunchen på intilliggande restaurang Cien väljer du ditt eget vin efter smak och tycke.

Till lunchen på intilliggande
restaurang Cien väljer du ditt eget vin
efter egen smak och tycke.

Dela den här sidan